Här kommer ett nytt danskt sommarhus, men denna gång inte ett svart utan ett häftigt hus som bara Danskarna kan få till. För här har man verkligen gjort det lilla extra för att tänka in ljus, rymd och atmosfär i arkitekturen. Huset är inte speciellt stort, 63 m2 plus 14 m2 annex med sovplatser. Dessutom ett uthus på 14 m2. Men det känns stort, och det finns verkligen gott om plats här. Detta beror på den speciella arkitekturen, där huset bildar en halvcirkel mot söder med en härlig terrass som är mysigt skyddad i mitten. Både uthuset och annexet matchar huvudbyggnadens cirkulära linjer, så att hela fastigheten framstår som en harmonisk helhet.


Huset är byggt av trä både invändigt och utvändigt. Invändigt är den vackert välskötta interiören i omålat trä, och på ett sätt kan den passa in i boendet i ett klassiskt segelfartyg utan att det finns någon form av maritimt tema; Men det är trä på trä från vägg till tak med vackra fogar och praktiska detaljer som är värdiga en båtbyggare. Det genomgående vackra stengolvet ger träet precis rätt kontrast.


I den inre delen av det halvcirkelformade huset finns vardagsrum och kök-matsal med eget badrum som vetter mot terrassen. I varje ände finns två sovplatser inbyggda längs väggen. På baksidan av huset, det vill säga den yttre delen av halvcirkeln, finns sovrum och badrum. En fördelningskorridor separerar de två delarna av huset, och längs hela korridorens längd finns takfönster i form av en glaskupa. Det är helt enkelt 63 effektiva kvadratmeter som kombinerar ljus och rymd med en elegant användning av utrymmet.
Det är inte bara ett spännande hus utan ligger också helt perfekt vid en vacker sandstrand ut mot Hesseløbukten.
Huset hittar ni här. Bilderna lånade av mäklaren Adam Schnack

För häftigt för mig, men ändå….
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram