Ett av mina bästa lifehack är hemstädning, vi har haft hemstädning sedan barnen var små, så alltså typ over 20 år. I sommarhuset städar jag själv, där är det mindre och mer lättstädat men hemma är det skönt att hjälp med städningen. Vår städning är numera på torsdag och det är en perfekt dag, då får man rent och fint hemma innan helgen. Så idag när jag kom hem efter 4 dagar med ö-liv var det så rent och fint här hemma, då fick vi tid över för en promenad och lite pyssel i trädgården. Tomaterna fortsätter att leverera, problemet med dem är att de är så söta och goda att jag äter upp dem som ett gott mellanmål. Några av de sista dahliorna knipsades av och jag grävde upp 3 dahliaknölar som jag skall spara tills nästa år. Nästa år skall jag plantera luktärtorna i odlingslådorna, jag skall bara ha 4-5 dahlior. Jag tyckte inte att zinnian och rosenskära levererade sådär jättebra så jag kommer inte satsa på dem nästa år, kanske skall jag satsa på Aster istället och så får det bli mycket pelargonier för de har varit den stora överraskningen i sommar.

Samlar ihop de nästan överblommade dahliorna vid boden, knölarna i odlingslådorna grävdes upp och skall få ligga och torka några veckor i snickarboden innan jag stoppar ned dem i kompostpåsar för förvaring under vintern.

Även pelargonierna kommer att vinterförvaras i snickarboden, jag klipper ned dem ganska hårt och så får de stå i fred tills i mars.
här såg det ut i våras när jag började väcka mina pelargonier.

Mitt andra lifehack är att köpa hudvårdsprodukter på rea via nätet, eftersom jag hatar att handla IRL. I tisdags klickade jag hem två ansiktskrämer och en kajalpenna, på torsdag låg de i postlådan. ACO har alltid varit min favorit, en kräm för dagsbruk och en för nattbruk och så använder jag ACO:s rengöringskräm som jag upplever som skonsam och lätt att rengöra med.

Vårt badrum renoverades för 8 år sedan och det var en prövning med bilande av cementgolv, duschväggar som gick sönder, flytcement som rann ner i köket och läckage……
Läs med om vår badrumsrenovering här.

Nu är det dags att byta ut duschen för taksilen har börjat droppa lite, jag skulle vilja ha en likadan med både dushhandtag och taksil men lite bättre kvalitet. Duschhandtaget började släppa förkromningen redan efter något år. Samma med duschsetet till badkaret, där är det bara kranen som fungerar och inte duschantaget, fungerade något år, tråkigt med saker som inte håller måttet.

Två bra lifehack
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram