Vi passade på att ta en tur till Grävlingsberget där den stora branden i Västmanland härjade för snart 10 år sedan med mamma och moster Inga var här på besök. Hälleskogsbrännan som det också heter är väl värd ett besök, det finns en fantastisk utställning vid Grävlingsberget i Hälleskogbrännans naturreservat där man kan se följderna av den stora skogsbranden på riktigt nära håll. En 303 meter lång spång med räcke har byggts för att leda alla besökare upp till ett åtta meter högt utsiktstorn med en vy över hela landskapet. I Hälleskogbrännans naturreservat finns även ett uteklassrum och informationstavlor med fokus på djuren och naturen efter den stora skogsbranden i Västmanland 2014.

Från tornet har man en fin utsikt där man kan få en uppfattning av hur stor branden var.
Där borta ser man Landsberget sticka upp, förra året stod vi på toppen, se här.

Systrarna Filipsson är härliga att tillbringa semesterdagar med, alltid så positiva och glada.

Och som vanligt passade vi på att besöka Elsas i Norberg för en räkmacka och lite kaffe.
Och som vanligt var det lång kö….

På väg hem passerade vi Ängelsberg som också är värt ett besök. För 7 år sedan gick vi på en guidad vandring på Oljeön utanför Ängelsberg se här.
Sedan kan man gå på guidad visning vid världsarvet Engelsbergs bruk.
Passa på att ta en promenad längs bruksmiljöerna eller följ miljöerna längs ån Snyten och betrakta konstverken i Skulpturparken.
Du kan även ta ett svalkande dopp vid Ängelsbergsbadet, fika på Caféet Axenrot och Lorichs, äta på Nya Serveringen och fynda i antik- och kuriosabutiken. Det finns ett vandrarhem i samhället med en hisnande utsikt över sjön Åmänningen.

Det är bra att få besök så man måste slita sig från jobbet och få några fina semesterdagar i gott
sällskap.

En tur till Bergslagen med besök på Elsas
Facebook
LinkedIn
Instagram