Vi njuter av fina dagar på Fefor Högfjällshotell, god mat och traditionell Norsk teater, Per Gynt. Vi kom hit lagom till eftaskaffe (eftermiddagskaffe på svenska), som består av en god soppa med hembakt kneip, kaffe och hembakta kakor. Efter kaffet snörde vi på oss våra vandringskängor och tog oss ann Feforkampen som ligger bakom hotellet. När vi var nästan uppe på toppen blev jag höjdrädd och fick nästan panik och höll fast mig i fjällbjörkar och rötter för glatta livet. Jag blir helt vimmelkantig och är rädd att trilla ned, men med hjälp av Anders så kom jag till slut upp på toppen 1160 möh.

Det är viktigt med bra vandringskängor när man vandrar i Norge där det är mycket sten på lederna. För att undvika våta fötter, vrickningar och skavsår gäller det att ha bra grejer på fötterna. Med dåliga kängor får du lätt skoskav och ryggsäcken kommer kännas betydligt tyngre än vad den behöver göra. Både jag och Anders har Meindl Kansas GTX, utsedda till de bästa vandringskängorna, en mångsidig och bekväm vandringssko som passar perfekt för alla dina utomhusäventyr. Gore-tex mot väta och andas, en vridstyv Vibram-sula för bra grepp, den dämpade mellansulan gör att du kan gå långt utan att få ont i fötterna. Vandringskängorna är bra för både en dagsvandring eller en längre backpackingtur. Jag har haft mina i 5 år och har använt dem mycket och de håller fortfarande fint, bara skosnörena som behöver bytas ut. Anders har precis köpt nya kängor och är mycket nöjd med dem.

Vädret är helt perfekt för vandring 22 grader varmt och solsken. Igår gick vi en runda på 11 km upp mot Ruten fjället, vi var uppe på 1230 möh, på väg upp mot fjället gick vi igenom en under skog av fjällbjörkar.

Vi bor i en svit med den här utsikten från balkongen.

Hotellet är ett charmigt påbyggt “ruckel” men vi trivs jättebra och njuter av god mat levande musik som spelar Grieg till cocktailen. Så här ser det ut i receptionen.

Det kommer ett separat inlägg om hotellet och skådespelet Per Gynt som vi såg igår kväll utomhus vid Gålå-sjön.
Just nu fortsätter vi att njuta av vår lyxiga vistelse i det vackra sommarfjället.

Höjdrädd och bästa vandringskängorna
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram