Nu när det blir mörkare tidigare på kvällarna får jag äntligen njuta av mina fina ljusstakar som jag fick av Hanna i morsdagspresent. Ljuslampetten fodrar ett lite smalare ljus, ett så kallat Birgittaljus. När jag väljer ljus väjer jag alltid stearinljus, det är ett bra val för klimatet eftersom stearin tillverkas av förnybara råvaror till skillnad från paraffin som görs av fossila råvaror som olja.
Stearin innehåller inte fossila råvaror som bidrar till utsläpp av växthusgaser. Svanenmärkta ljus ska innehålla minst 90% stearin.

Har tillbringat några dagar på Ön och båtpendlar in till jobbet, det är bra att ha lite koll på grävlingen, mössen, robotgräsklipparen och båttjuvarna som härjar i Västerås.
På 3 veckor har 20 båtmotorer stulits och båtarna har lämnats vind för våg när motorerna väl har monterats av, väldigt irriterande att man inte får ha sina saker ifred.

Trots att jag bara har två plattor på vår lilla spis här ute i sommarhuset gillar jag att laga mat härute.
Idag gjorde jag en god middag med wokade räkor med nudlar, mums.
Färdigstädat kök efter middagsstöket och innan 8 kilometer PW.
Nu sitter jag i soffan med trötta ben och tittar på hägern som sitter på bryggan och änderna som kommer vankande upp ur vattnet och försvinner bakom husknuten. Jag undrar var de skall gå, igår kom de upp vid samma tid. Nu väntar jag bara på att bävern skall simma förbi till sitt kvällspass.
Imorgon blir det hemmakontor, jag har bytt från en till två dagar med hemmakontor, tisdag och fredag. Och från och med januari skall jag börja ta ut min flexpension och jobba 80%, kan inte vänta…

Bunkra upp med stearinljus
Märkt på:            

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Facebook
LinkedIn
Instagram