Ibland får jag frågor varför jag har en blogg, mitt svar blir då att min blogg är som en dagbok för mig. Följdfrågan blir då varför jag har en öppen blogg där alla kan se min dagbok, då får jag ta mig en djupare funderare. Min blogg började när vi köpte sommarhuset 2007 för att dokumentera renoveringen av sommarhuset. På den tiden kunde man enkelt tjäna pengar på sin blogg, jag hade små samarbeten då jag visade fram produkter i min blogg och fick betalt. I och med att jag jobbar full tid som mjukvaruringenjör så har jag varit en så kallad månskensbloggare och bloggen har inte fått så mycket tid som skulle krävas för att den skulle gå att leva av. Som svar på frågan så hade jag en tanke på att min blogg kunde bli så pass intressant att jag kunde tjäna pengar på den. Men när vi blev mer medvetna om vårt slit och släng samhälle så förändrades inredningsbloggarna då det inte var så lukrativt med produktplaceringar längre och fler bloggare gick över till youtube, Instagram, tick tock och andra sociala medier med mer bilder och mindre text.


Men Åsas Blogg gjorde tvärt om, detta var ca 2018, jag började skapa fler inlägg, jag gick upp från 2-3 inlägg I veckan till 5-6. Men nu hade jag nästan inga samarbeten utan min motivation var att jag skulle bli bättre på att fotografera och att min blogg skulle inspirera genom mina foton. Jag köpte nya objektiv till min kamera och för två år sedan köpte jag en ny kamera. Jag fick en onlinekurs I fotografering I julklapp och jag läser fotobloggar för att förbättra min fotografering och tycker att jag har blivit bättre på att hantera min kamera och att jag tar bättre bilder. Så just nu är min blogg en mix mellan dagbok, inredningsblogg och fotoblogg och jag har inga planer på att börja tjäna pengar på den, jag bloggar för att det är roligt och det är också roligt att kunna gå tillbaka och titta på vad man pysslade med förr I tiden.

Själv läser jag bloggar och har länkar till bloggar jag följer, se under bloggkärlek

På mobile har jag en app som heter Feedly, där har jag valt bloggar som jag vill följa och får information när bloggarna har blivit uppdaterade och det finns ett nytt inlägg att läsa.

Läser folk fortfarande bloggar? Svaret är ja, en nyligen utförd studie visar att över 60% av alla internetanvändare läser bloggar, en annan studie visar att 77% av internets användare läser bloggar dagligen. Alltså finns det över 4 miljarder bloggläsare. Och det är inte bara äldre internetanvändare som läser bloggar: Statista upptäckte att antalet unga människor som läser bloggar har ökat märkabart sedan 2010. Med tanke på att 60 % av Gen Z tycker att ett varumärkes digitala första intryck är viktigare än personliga, är det uppenbart att blogginlägg spelar en viktig roll för uppfattningen.
Men varför är bloggar så populära?
En del av svaret beror på mänskligt beteende.
Vi kanske älskar video för dess visuella inverkan och berättande kraft, men om du letar efter information snabbt kan video kännas frustrerande. Den genomsnittliga läsaren kan läsa 238 ord per minut, mycket snabbare än den genomsnittliga talhastigheten på 150 ord i minuten. Dessutom har välstrukturerade bloggartiklar underrubriker för att hjälpa dig hitta svar snabbt. Detta innebär att bloggläsare kan skumma tills de får den information de behöver – vilket påskyndar processen ytterligare.
När du väl har hittat ett avsnitt som intresserar dig är det lätt att engagera dig djupt i innehållet. Du kan enkelt läsa avsnitt igen (utan att behöva titta på en video igen) och – förutsatt att bloggen är en del av en webbplats med en solid strategi – klicka dig runt för vidare läsning.
Det är därför bloggar fortfarande är en ovärderlig informationsresurs. Nästa gång du behöver ett svar från Google, var uppmärksam på de åtgärder du vidtar. Vi garanterar att du kommer att hamna på blogginlägg anmärkningsvärt ofta, kanske till och med på Åsas Blogg.

Vad kan man hitta för intressant på Åsas Blogg, senapsrecept, recept på godaste sillsalladen, inspiration till sommarhus, inredningsinspiration och mycket annat smått och gott.

Är bloggandet på väg att dö ut?
Märkt på:        

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Facebook
LinkedIn
Instagram