Ibland är det bra att ta en liten semester och byta vy för en helg. Vi jobbade fram till två och sedan packade vi bilen och for söderut till min lilla mamma. Vi blir alltid så väl mottagna av mamma och den här gången stod middagen klar när vi kom in genom dörren, grillad kycklingklubba med kall potatissallad och en god sallad, lyx.
Frukost med den här utsikten….


Idag efter frukost tog vi en fin promenad i det vackra höstvädret med alla fina höstfärger som bjuds på här i västergötland.
Mamma och Anders poserar framför en japansk rönn, en sådan vill jag ha i min trädgård.

Vi gick vår vanliga runda, Korsbacka, en vacker runda på landet med söta välskötta hus och tomter där man skulle kunna tänka sig att man skulle vilja bo. Vi passerarde en stor damm där de har kräftodling, Anders och mamma fick posera igen.

Att ta en minisemester i oktober hos mamma är en tradition sedan några år. Det är bra att ha saker att se fram emot under hösten då känns den kortare och inte så oöverkomlig. Jag njuter av hösten, men vet att många tycker den känns tung och tråkig. Här kommer mer tips för en skönare och härligare höst.
Tänd ljus och elda i brasan. Ofta, bästa mysfaktorn.
Drick te. På hösten och vintern tar jag en kopp te varje kväll bara för att få varva ner och värma mig innan läggdags.
Ta långpromenaderDet absolut bästa med hösten, om ni frågar mig, är luften. Efter en kvav och fuktig sommar är den svala och lätta höstluften som terapi för både kropp och själ. Ta åtminstone en liten promenad varje dag och planera in en timme eller två för en längre promenad om helgerna när det kanske finns mer tid.
Rensa garderoben. Plocka ut alla tunna sommarkläderna som får dig att längta tillbaka till de ljumma sommarkvällarna och lägg undan dem till nästa år. Köp dig istället en ny härlig hösttröja att mysa runt i.
Hemma-spa. När kylan kommer krypande börjar min hud att kännas torr, och jag tycker det brukar kännas väldigt lyxigt och härligt att försöka införa en kväll för lite hemma-spa under veckan. Att krypa ned i badkaret är ett perfekt sätt att avsluta en gråmulen höstdag på, ett varmt bad, en skön ansiktsmask och sedan få smörja in kroppen med en härlig lotion innan man kryper ner i sängen.

Att byta vy för en helg
Märkt på:            

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Facebook
LinkedIn
Instagram