Jag trivs fortfarande i vårt sovrum som jag inredde för 6 år sedan se här. När jag valde färger i sovrummet tänkte jag på harmoni och lugn. Det är i sovrummet man börjar och avslutar dagen, så färgen och stämningen i sovrummet är viktiga. Till väggfärgen valde jag en mörkare kulör bakom sängen och lät resten av väggarna vara vita, då blir det lagom mörkt. Vad gäller sängkläderna tänkte jag att de skall passar just min stil och att rummet blir behagligt i sin helhet. Jag växlar mellan helvita påslakan, beige rutiga bäckebölja och de som sängen är bäddad med just nu, som är lite mer mönster och färger. Nu när temperaturen sjunker lägger jag ett fårskinn nedanför sängen, på så sätt blir det extra trevligt att kliva upp på morgonen.

När det kommer till möbler i sovrummet så är ett bra tips att välja samma färg eller ton som väggarna och tapeten/väggfärgen. Då skapas en enhetlighet som ger ett lugn.
Det lilla sängbordet som är två trälådor som är ihoplimmade målade jag i samma färg som väggen bakom ett enkelt DIY projekt, läs mer här.

Den möbel som tar upp mest plats i sovrummet är naturligtvis sängen. Därför är det bra om resten av inredningen och möblerna runt om är ganska nätta. Vi har inbyggda garderober och en större byrå där jag har kläder som går att vika. Byrån ger en rumskänsla och jag inreder upptill med vackra blommor och inredningsdetaljer som till exempel ett vackert stilleben. En mysig matta är ett måste, vi har en ullmatta som är både tålig och snygg. Det är bra att ha flera ljuskällor runt om i rummet och unna sig levande ljus. Inbyggda spottar i taket som är dimbara är bra för att skapa mysig stämning på morgon och kväll.

Tänk vad naturen kan åstadkomma i inredningsväg. Och det kostar ingenting! Ta gärna in något från naturen i sovrummet under varje säsong, något jag är lite dålig på. Några hasselkvistar och sätta i en söt vas, sommarens rosor på byrån, lägg fram några av dina smycken i en fin ask eller rama in ett motiv som betyder något för dig till en tavla (vi har en bild av downtown Pittsburg där vi bodde under 2 år) och häng över byrån eller sängen.


Idag fick jag hem en ny mössa inför vintersäsongen 24/25, det blev en beige Helly Hansen.
Nu vill jag hitta en fin vinterjacka också.

Sovrummet och en ny beanie
Märkt på:                

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Facebook
LinkedIn
Instagram