Oj, oj vilken god mat vi fick på Franks igår. Först bjöd Ola hem oss på en drink, passar bra då han bor på vägen ner mot stan. Vi fick en jättegod drink med en plockbricka, supermysigt. Franks restaurang är inte stort, ca 8 bord men väldigt mysig med fin inredning så att det nästan kommer hem till någon. Vi körde Franks Rules, restaurangens blint serverade överraskningsmeny. Som gäst väljer du din inriktning på varmrätt mot fisk eller kött, nämner eventuella allergier och sedan är det bara att njuta. Middagen består av 4 rätter plus ett snacks till bubblet. 

Alltså maten, texturerna, smakerna, uppläggningen, perfekta portioner och matchningen mot vinerna, helt fantastiskt.
Vi lovade oss att vi snart gör om det. Man måste boka bord flera månader i förväg men under veckorna är det lättare att få bord. Om du har vägarna förbi Västerås så missa inte Franks restaurang.
Inte bara maten var god det serverades på fint porslin, Ruska tallrikar som jag har hemma, se här.

Huvudrätten med revbenspjäll på iberiagris med bland annat äpplechutney var bästa av alla rätter och desserten med pannacotta på bädd av maräng och körsbär var näst bäst.

Idag tog vi upp båten, jag jobbade lite och så lyckades jag ta in alla dahliarknölar. Knölarna skall torka på tidningspapper en vecka innan jag lägger dem i kompostpåsar i snickarboden där det är frostfritt tills det är dags att börja förodla i slutet av april. Så här såg det ut i maj förra året.

Tillbringade några timmar här med att gräva upp knölar, klippa ned pelargonierna, tömma krukorna på jord och stapla dem i boden.

Att tömma krukorna och samla ihop dahliaknölarna har hängt över mig ett tag så det var skönt att få det gjort.
Nu blir det soffhäng med en ljudbok och lite jobb på datorn.

Om du är i Västerås och vill äta gott….
Märkt på:            

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Facebook
LinkedIn
Instagram